maanantai 9. kesäkuuta 2014

SockMadness8

Osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Sock Madness -kilpailuun. Homma toimii pähkinänkuoreen ahdettuna näin:
Ensimmäinen kierros on jonkinlainen karsintakierros. Kilpailijoille lähetetään sähköpostitse sukkaohje, joka pitää saada valmiiksi tietyn ajan kuluessa. Karsinnasta selviytyneet kilpailijat jaetaan neulenopeuden mukaan ryhmiin. Ilmoittautuessa pitää ilmoittaa miten kauan kuluttaa aikaa yhden perussukkaparin neulontaan. Ekan kierroksen vauhti antaa myös viitettä oikeasta ryhmästä.
Toisella kierroksella käynnistyy pudotuspeli - joka kierroksella joukkueilla on vähemmän jatkopaikkoja täytettävänä kuin edellisellä. Viimeisellä, kahdeksannella kierroksella kisaavat keskenään joka joukkueen nopeimmat nelojat.

Minä selvisin vitoskierrokselle asti. Tässä kisassa aikaansaadut tuotokset:


1. kierroksen ohje, Brucie. Tuli tosi nätit sukat, mutta hiukan liian löperöt omiin, kapeisiin jalkoihini. Pastori kiitti kauniisti, kun sai omakseen. Lankana näissä Wollmeise Twin värissä Frosch. Tykkään varistä tosi paljon, haluaisin itsellekin siitä sukat. Tai huivin. Tai paidan. Tai kaikki.

2. kierroksella neulottiin tiuhaa! Neuletiheys taisi olla suurin haaste Diamond Shreddies -sukissa. Koska vähimmäiskerrosmäärä oli annettu, tuli löysemmän tiheyden neulojille tuloksena jättisukkia. Minä pääsin tosi lähelle oikeaa tiheyttä valitsemalla ohuimman lankani (Austermann Step Classic) ja pienimmät puikkoni (2 mm) sekä neulomalla niin tiukkaa kuin vain osasin. Palkinnoksi sain ohuet, mutta tiiviit, juuri sopivan tiukat, juuri sopivan kokoiset ja kauniit sukat.




3. kierroksella sähköpostiin tipahti ohje nimeltä Rainbow linen & pipes. Jouduin opettelemaan uutta -  sekä linen stitch usealla värillä että tuo putkiloiden yhteen neulominen oli aivan uutta ja ihmeellistä. Mallin jekku on kääntövarsi. Nappilista koostuu neuleputkista, jotka on neulottu suoraan toisiinsa kiinni, ja napit ommellaan samalla kertaa molemmille puolille vartta. Näiden kanssa kävin epätoivon kuilun partaalla, mutta selvisin kuitenkin ja lopputulos on aika ihana. Kunnon kuvat on pastorin koneella - kerrankin kun sain oikein kuvaajan ja järkkärin töihin, jäi sitten kuvat matkan varrelle. Laitan myöhemmin, jos onnistun saamaan ne.



4. kierros ja kirjoneule! Shakertown Fences -sukissa on sekä lauta-aitaa, piikkilankaa että metalliverkkoa. Piikkilanka ei erotu kuvista, sitä on palmikkoneuleena tuossa nilkan ympäri menevässä mustassa osiossa, josta muuten sukat aloitettiin. Sen yläreunasta poimittiin silmukat vartta varten, ja alareunasta jalkaosaa varten. Uusi tekniikka löytyi tästäkin ohjeesta: kaksivärinen joustinneule. Ei tullut suosikkia siitä.


Ohjeen kuvassa olevat mallisukat oli jotekin tosi ankean näköiset, enkä innostunut mallista sen takia ollenkaan. Valitsin tyhmimmät tyhmälankani ajatellen, että tuleepa nekin johonkin käytettyä. Lopputulos on yllättävän kiva!

Sitten tuli viides kierros. Siihen loppui kisa minun kohdaltani. Sain valmiiksi vasta yhden sukan, kun kaikki seitsemän jatkopaikkaa olivat jo menneet. Toinen sukka odottaa aikaa parempaa - nimittäin nyt on jo käynnissä seuraava sukkakisa - Tour de Sock. Juuri sopivasti putosin sukkahullutuksesta sikäli, että pystyn keskittymään Touriin. Jossa on muuten paljon tiukempi tahti. Mutta siitä lisää myöhemmin! Tässä tämä yksinäinen ainokainen vitoskierroksen sukka. Malli on nimeltään Tonight. Varsi on onteloneulosta, jonka idea on, että sama kuvio on molemmilla puolin mutta vastakkaisilla väreillä. Taas tuli opeteltua uusi tekniikka! Sukan mallineule on myös suunniteltu niin, että sitä voi käyttää kummin päin tahansa.


1 kommentti: